Dubbel reinigen is een must

0

Dubbel reinigen is een must

huid reinigen

De meeste mensen weten intussen dat het not-done is om met make-up te gaan slapen en zijn er ondertussen over eens: reinigen is een must. Waarom zou je het trouwens bij één reinigingssessie houden als een dubbele reiniging alleen maar extra wonderen doet voor je huid?

Aziatische vrouwen zweren al eeuwen bij uitgebreide reinigingsrituelen om hun huid in topconditie te krijgen én te houden. Ook in het Westen besteden steeds meer vrouwen extra aandacht aan de dagelijkse, grondige reiniging van de huid. Bang dat het ritueeltje ’s avonds te veel van je kostbare tijd vraagt? Troost je dan met de gedachte dat het huidverzorgingsritueel van Japanse en Koreaanse vrouwen tussen de vijf en tien stappen varieert.

Waarom?

Omdat één keer wassen gewoon niet volstaat. We smeren heel wat op ons gezicht, en al die producten en make-up moet er ’s avonds natuurlijk weer af. Een dubbele reiniging is nodig om al het vuil op de huid, resten make-up, dode huidcellen en overtollige olie te verwijderen. Je reinigingsproduct neemt al heel wat vuil weg maar met een extra reiniging is geen overbodige luxe voor wie in de door vervuiling geteisterde stad woont. Ook zonnecrème (zelfs in de winter dagelijkse kost!) laat restjes op de huid achter die moeilijk te verwijderen zijn en poriën kunnen verstoppen. Onthou: een propere huid, is een mooie huid.

Wie dagelijks make-up draagt, weet als geen ander dat een paar watjes met reinigingsmelk niet volstaan om àlle make-up zomaar weg te krijgen. Een stralende en mooie huid krijg je enkel door je gezicht voor een tweede keer en mét een ander product te reinigen.

Een make-up- en restjesvrij huidje is beter in staat serums en voedende crèmes op te nemen.